Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

Geeft Afbouwborg garantie op de kwaliteit van de bouw?
Afbouwborg toetst de aannemer o.a. financieel en op reputatie. Daarnaast worden alle technische documenten van het projectdossier gecheckt door een bouwkundige of ze voldoen aan de wet- en regelgeving. De koper krijgt een bouwgarantie van de aannemer op verschillende onderdelen van het project.

Wat gebeurt er als ik al een deel betaald heb en het werk niet is afgerond bij een faillissement van de aannemer?
Dit is wat wij willen voorkomen. Wij controleren voorafgaand aan het project het financieel termijnschema dat de koper nooit vooruit hoeft te betalen. De 10% van de aanneemsom die bij de notaris als borg blijft staan en geeft de nieuwe aannemer de mogelijkheid ook extra gemaakte kosten te vergoeden. Deze 10% is geheel voor de nieuwe aannemer ook al heeft deze de extra gemaakte kosten niet gemaakt.

Wie moet een project aanmelden?
Elke aannemer die bij ons lid is kan project(en) bij ons aanmelden.

Wat gebeurt er als ik een geschil heb met mijn aannemer?
We begrijpen dat problemen met de aannemer vervelend kunnen zijn. Bij Afbouwborg controleren we alle technische documenten van het projectdossier op naleving van wet- en regelgeving. De koper krijgt een bouwgarantie van de aannemer voor verschillende onderdelen. In het geval van onoverkomelijke meningsverschillen over de volledigheid of kwaliteit van de oplevering, kunnen we een bouwtechnische keuring organiseren door een onafhankelijke partij die door Afbouwborg Nederland BV is aangewezen.

Wat gebeurt er als een aannemer failliet gaat tijdens de bouw?
Hoewel we er niet van uitgaan, begrijpen we dat onverwachte situaties kunnen voorkomen. In het geval dat de bouwer failliet gaat, volgt Afbouwborg een regeling: we laten een nulmeting uitvoeren om de exacte status van de bouw te bepalen. Vervolgens laten we het resterende werk calculeren door een externe partij. De koper heeft de keuze om de afbouw zelf te regelen of Afbouwborg kan een passende aannemer uit onze ledenpool vragen om de opdracht af te maken. De 10% borgstelling bij de notaris is gereserveerd voor de aannemer die de bouw zal afronden. Daarnaast blijven de openstaande termijnen beschikbaar voor de opvolgende aannemer.

Andere vraag? Neem gerust contact met ons op.


Kerkewijk 126 | 3904 JH Veenendaal (alleen op afspraak)

Telefoon +31 (0)318 429 010
E-mail


BTW NL861659156B01
KVK 80394248
IBAN NL INGB 0009 6344 83