Veelgestelde vragen

FAQ

Geeft Afbouwborg garantie op de kwaliteit van de bouw?

Afbouwborg toetst de aannemer o.a. op de reputatie en vraagt referenties op. Daarnaast worden alle technische documenten van het projectdossier gecheckt door een bouwkundige of ze voldoen aan de wet- en regelgeving. U krijgt als koper een bouwgarantie van de aannemer op verschillende onderdelen.

Wat gebeurt er als ik al een deel betaald heb en het werk niet afgeleverd is als de aannemer failliet gaat?

Dit is wat wij willen voorkomen. Wij controleren voorafgaand aan het project het financieel termijnschema dat u nooit vooruit hoeft te betalen. De 10% van de aanneemsom die bij de notaris als borg blijft staan, geeft de nieuwe aannemer de mogelijkheid ook extra gemaakte kosten te vergoeden. Deze 10% is geheel voor de nieuwe aannemer ook al heeft deze de extra gemaakte kosten niet gemaakt.

Wie moet een project aanmelden?

De aannemer kan onbeperkt projecten bij ons aanmelden. Daarvoor dient de aannemer wel lid te zijn van Afbouwborg Nederland BV.

Wat gebeurt er als ik in een conflict kom met mijn aannemer?

Alle technische documenten van het projectdossier worden gecheckt door een bouwkundige of ze voldoen aan wet- en regelgeving. U krijgt als koper een bouwgarantie van de aannemer op verschillende onderdelen.
U en de aannemer zijn zelf verantwoordelijk voor het afstemmen van de volledigheid en de kwaliteit van de bouw en eventuele gebreken en/of tekortkomingen veroorzaakt door de aannemer. Indien er onoverkomelijk een verschil van mening is tussen aannemer en opdrachtgever ten aanzien van de volledigheid of kwaliteit van oplevering zal Afbouwborg Nederland een bouwtechnische keuring laten uitvoeren door een, door Afbouwborg Nederland BV aan te wijzen, onafhankelijk partij.

Wat gebeurt er bij faillissement?

In het geval er onverhoopt toch een faillissement van de aannemer tijdens de bouw plaats vindt, waar wij uiteraard niet van uitgaan, dan hanteert Afbouwborg de volgende regeling: Afbouwborg laat een nulmeting uitvoeren om de exacte status van de bouw te weten. Vervolgens laten wij het werk wat nog aan de woning verricht moet worden calculeren door een externe partij. De opdrachtgever heeft daarna altijd de keus om de afbouw van de woning zelf te regelen of Afbouwborg kan uit de pool van leden een passende aannemer vragen de opdracht af te maken. De 10% borgstelling die bij de notaris is gestort, staat dan gereserveerd voor de aannemer die de bouw zal afronden. Uiteraard staan ook de openstaande termijnen ter beschikking van de opvolgende aannemer.

Heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Algemene voorwaarden Afbouwborg Nederland

Afbouwborg Nederland

Tel: 0320 710 730

Mail ons direct!